Zittingen

Hiermee vestigen wij uw aandacht op een openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek in het gebouw van het NUV, Hogehilweg 6, 1101 CC te Amsterdam.

Wanneer u bij de behandeling van een klacht aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u dit van tevoren te melden bij het secretariaat.

Vrijdag 18 november 2016


13.30 uur
Klacht tegen Omroep Gelderland over berichtgeving inzake een ontuchtzaak. Klager is voormalig werknemer van het bedrijf van de verdachten. Hij meent dat de verdachten door een combinatie van gegevens in de berichtgeving identificeerbaar zijn en dat een feitelijk onjuiste weergave van de zaak is geschetst. Door de berichtgeving is het bedrijf van de verdachten nagenoeg ter ziele, waardoor hij zijn baan is verloren, aldus klager.

14.15 uur
Klacht van R.M. Kaatee tegen Dagblad van het Noorden over het artikel “Kaatee tovert bekende PVV-aap uit de mouw”, dat is gepubliceerd in de rubriek Opinie. Klager meent dat evidente, kwalijke leugens zijn gepubliceerd, die schadelijk zijn voor PVV’ers in het algemeen en voor hem in het bijzonder. Verder maakt hij er bezwaar tegen dat de krant heeft nagelaten rectificerende stappen te ondernemen en heeft geweigerd een aangepaste reactie van hem te plaatsen.

Daarnaast behandelt de Raad twee zaken buiten aanwezigheid van partijen.

In het tweede half jaar van 2016 is verder nog een zitting gepland op 16 december. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.