Zittingen

Hiermee vestigen wij uw aandacht op een openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek in het gebouw van de Mediafederatie, Hogehilweg 6, 1101 CC te Amsterdam.

Wanneer u bij de behandeling van een klacht aanwezig wilt zijn, dan dient u zich van tevoren aan te melden bij het secretariaat. Wij attenderen u erop dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Vrijdag 25 oktober 2019


13.30 uur
Klacht tegen Zembla (BNNVARA) over de uitzending “Bankieren voor Moskou”. Volgens klager is daarin ten onrechte opnieuw een oud gerucht verspreid dat hij zou hebben ‘samengewerkt’ met de in 1991 geliquideerde crimineel Klaas Bruinsma. Verder meent klager dat door het noemen van zijn volledige naam alsmede het tonen van zijn handtekening en zijn portret, zijn privacy onevenredig is aangetast.

14.30 uur
Klacht tegen Nieuwe Revu over de publicatie “Zomer ’84 in Nederland – De wanhopige jacht op de zon” in de rubriek ‘Oude Revu’. Klaagster maakt er bezwaar tegen dat zonder haar toestemming een foto is geherpubliceerd, waarop zij topless is te zien en waarbij haar naam en woonplaats zijn vermeld.

15.15 uur
Klacht tegen J. Bouten en De Limburger over het artikel “’Wij willen de hondjes houden tot ze doodgaan’” met de bovenkop “Overlast”. Volgens klagers bevat het artikel onterechte beschuldigingen aan hun adres. Verder vinden zij dat door de vermelding van hun namen hun privacy onnodig is geschaad.

Daarnaast behandelt de Raad een zaak buiten aanwezigheid van partijen.

In het tweede half jaar van 2019 zijn verder zittingen gepland op 8 en 29 november en 13 december. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.