Zittingen

Hiermee vestigen wij uw aandacht op een openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek in het gebouw van het NUV, Hogehilweg 6, 1101 CC te Amsterdam.

Wanneer u bij de behandeling van een klacht aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u dit van tevoren te melden bij het secretariaat.

Vrijdag 24 februari 2017


14.15 uur
Klachten over een reeks artikelen in De Gelderlander, AD en deondernemer.nl waarin aandacht is besteed aan het evenement Taptoe Arnhem/Arnhem Tattoo, een initiatief van klagers. Volgens klagers is sprake van onjuiste, onvolledige en tendentieuze berichtgeving. Zo is onder meer de voorzitter van de stichting ten onrechte afgeschilderd als een ‘onbetrouwbare oplichter’. Verder maken klagers er bezwaar tegen dat in de berichtgeving de naam van de voorzitter is vermeld. Door de berichtgeving zijn zij en de aan hen gelieerde vrijwilligers benadeeld, aldus klagers.

Daarnaast behandelt de Raad drie zaken buiten aanwezigheid van partijen.

In het eerste half jaar van 2017 zijn verder zittingen gepland op 24 maart, 21 april, 19 mei, 9 en 23 juni. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.