Zittingen

Hiermee vestigen wij uw aandacht op een openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek in het gebouw van het NUV, Hogehilweg 6, 1101 CC te Amsterdam.

Wanneer u bij de behandeling van een klacht aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u dit van tevoren te melden bij het secretariaat.

Vrijdag 24 maart 2017


13.30 uur
Klacht tegen Peter R. de Vries, RTL Nederland en Strix Television over een aflevering van het programma ‘Internetpesters aangepakt’ van 24 mei 2016. Klaagster voert aan dat beelden zijn uitgezonden die heimelijk zijn gemaakt in haar privéwoning en dat zij is gedwongen in de openbaarheid excuses te maken aan het vermeende slachtoffer. Bovendien is een grotere inbreuk gemaakt op haar privacy dan strikt genomen noodzakelijk was, aldus klaagster.

14.15 uur
Klacht tegen Peter R. de Vries, RTL Nederland en Strix Television over afleveringen van het programma ‘Internetpesters aangepakt’ van 3 mei en 7 juni 2016. Volgens klager is zijn privacy geschonden. Verder meent hij dat sprake is van onjuiste berichtgeving, waarbij door hem aangedragen informatie ten onrechte niet is gebruikt.

15.00 uur
Klacht van S. Öztürk tegen J. Dohmen en NRC Handelsblad over de artikelen “Onderzoek integriteit Denk-voorzitter Öztürk”, “De zaken van Selçuk Öztürk”, “Geheim dealtje bij een zorginstelling”, “Onderzoek integriteit Selçuk Öztürk” en “De vier ‘leugens’ van NRC”. Klager stelt dat de berichtgeving op cruciale onderdelen onwaar en suggestief is, en onzorgvuldig tot stand is gekomen.

Daarnaast behandelt de Raad een zaak buiten aanwezigheid van partijen.

In het eerste half jaar van 2017 zijn verder zittingen gepland op 21 april, 19 mei, 9 en 23 juni. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.