Over de Rand - Debat over de ethische grenzen van de Journalistiek

25 mei 2010

De afgelopen tijd is de journalistiek veelvuldig onderwerp van discussie geweest. Bij lezers, kijkers, politici en onder de beroepsgroep zelf. Hadden tv-zenders de beelden van de enige overlevende van de vliegtuigramp in Libië wel mogen uitzenden? En hadden de kranten de foto van deze jongen wel mogen publiceren? Laat staan of een telefoongesprek met dit slachtoffer gepubliceerd had mogen worden. En wat hadden de andere media in een soortgelijke situatie gedaan?

Daarnaast werden foto’s gepubliceerd waarop de inhoud van vuilniszakken van politici te zien was. Heel persoonlijke zaken werden daarmee openbaar gemaakt.

Reden voor de Nederlandse Vereniging van Journalisten en de Raad voor de Journalistiek om een openbaar debat te organiseren over de ethische grenzen van de journalistiek. Onder leiding van Adellah Dami gaan journalisten, politici, lezers en kijkers met elkaar van gedachten wisselen over wat maatschappelijk wel of niet aanvaardbaar is. Aanwezig zijn ondermeer: Hans Laroes (NOS), Willem Schoonen (Trouw), Bart Hettema (EenVandaag), Hugo Schneider (HDC), Gertjan Schoonhoven (Elsevier), Jan Dijkgraaf (HP De Tijd), Joel Voordewind (Christen Unie), Gerard Schouw (D66) en Martijn van Dam (PvdA).

Aftrap en conclusie: Ton Herstel, voorzitter Raad voor de Journalistiek

Dinsdag 25 mei aanstaande
Aanvang 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Auditorium FD Mediagroep
(achter café-restaurant Dauphine)
Prins Bernhardplein 175, Amsterdam

Toegang is gratis

In verband met de beperkte ruimte is het aan te bevelen vooraf aan te melden. Dat kan via: www.nvj.nl/debat

Meer berichten