Berichtenarchief

Kies een jaar
november
 • Kwartaaloverzicht Raad voor de Journalistiek

  01 november 2011

  In de eerste negen maanden van 2011 heeft de Raad voor de Journalistiek 57 nieuwe klachten in behandeling genomen. Verder zijn nog 4 klachten binnengekomen die niet zijn doorgezet, bijvoorbeeld wegens het ontbreken van een direct belang.

  Lees verder
juli
juni
 • Raad voor de Journalistiek: media-ombudsman overbodig

  14 juni 2011

  In een uitzending van het Radio1-programma ‘Lunch!’ van vandaag heeft de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer gepleit voor het instellen van een media-ombudsman.
  Brenninkmeijer verdient steun voor zijn opmerking dat media niet het Wilde Westen moeten worden. Het Wilde Westen bestaat echter al voor een deel in het veelkleurige medialandschap. Door de ongekende mogelijkheden die het internet biedt, wordt van dit verspreidingsmedium ook gebruik gemaakt door personen die zich door geen enkele norm van fatsoen of beroepsethiek willen laten leiden. Dit probleem lost zelfs de meest gezaghebbende autoriteit niet op. Overigens: journalistiek van laag allooi is van alle tijden.

  Lees verder
maart
 • Onjuiste berichtgeving klacht 'waxinelichtgooier'

  18 maart 2011

  Diverse media hebben inmiddels bericht over een beslissing van de voorzitter en secretaris van de Raad inzake een klacht van de ‘waxinelichtgooier’.
  De man die op Prinsjesdag 2010 een glazen waxinelichthouder tegen de Gouden Koets gooide, heeft bij de Raad voor de Journalistiek geklaagd over meer dan veertig media.

  Lees verder