Berichtenarchief

Kies een jaar
september
 • Raad praat met NOVA

  16 september 2008

  Naar aanleiding van twee recente uitspraken van de Raad voor de Journalistiek (RvdJ 2008/10 en 2008/23) heeft NOVA onlangs te kennen gegeven haar medewerking aan procedures bij de Raad op te schorten. De Raad betreurt deze stap van NOVA ten zeerste en heeft daarom afgelopen woensdag de kwestie met de hoofdredactie besproken.

  Lees verder
mei
 • Aanpassing Leidraad Raad voor de Journalistiek

  05 mei 2008

  De Raad voor de Journalistiek heeft in de loop der jaren algemene standpunten geformuleerd die op eigen initiatief zijn ontwikkeld dan wel in oordelen over klachten tegen journalisten en media zijn vastgelegd. De standpunten over wat de Raad wel of niet vindt passen bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de journalist, zijn samengevat en per onderwerp gegroepeerd in een leidraad die de Raad op zijn jaarvergadering van 24 april 2007 heeft gepresenteerd.

  Lees verder
februari
 • Berichtgeving inzake vermissing Natalee Holloway

  08 februari 2008

  Naar aanleiding van de uitzending van Peter R. de Vries over de vermissing van Natalee Holloway en de rol die Joran van der Sloot daarbij mogelijk zou hebben gespeeld, en berichten daarover in andere media, is discussie ontstaan over de vraag hoe media over een dergelijke zaak zouden behoren te berichten. In dit verband acht de Raad voor de Journalistiek het zinvol te wijzen op een aantal algemene uitgangspunten die zijn vastgelegd in de Leidraad van de Raad (op te vragen bij het secretariaat of te downloaden via www.rvdj.nl)

  Lees verder